Problem sa registracijom auta

Registracija auta

Automobili, vozila
28. Oct 2018
4227 pregleda
Problem sa registracijom auta

U poslednjih par meseci smo imali prilike da se susretnemo sa nekim novinama po pitanju registracije vozila. Pre svega mislimo na problem koji se javlja kada stara registracija istekne i onda vozilo ne može da prođe tehnički pregled zbog neslaganja sa AMSS katalogom. U tom slučaju, tehnički pregled nije moguć već se vozilo šalje na standardizaciju.

Detaljno smo se informisali i sve detalje u vezi registracija automobila prikupili, a sve u cilju kako bi vozači znali šta treba da učine ako do ovoga dođe ?

Polovni automobili, vozila, bilo putničko ili teretno, autobus, kamion ... itd., mora biti tehnički ispravno da bi moglo da prođe tehnički pregled

Vozilo mora da bude u voznom stanju kako bi uopšte moglo da se podvrgne ispitivanju tehničke ispravnosti

Ne sme da postoji neusaglašenost u smislu sume nosivosti, kilaže i ukupnog tereta vozila.

Pločica mora da odgovara i prema njoj mora biti usklađena saobraćajna dozvola ... itd ....

Verovatno se pitate zašto smo sada ovako parcijalno naveli s' brda s' dola sve ove detalje ?

 

Idemo redom.

Jedan čovek je, inače profesionalni vozač, slučajno zaboravio da registruje kombi (produženje registracije). Kada je otišao na tehnički pregled, gde ga je inače godinama podvrgavao ispitivanjuu, rekli su mu da ne mogu da ga registruju zato što se ne slaže kilaža koja je na pločici kombija sa kilažom u saobraćajnoj dozvoli, odnosno u AMSS katalogu koji propisuje tačno koliko treba kilograma taj kombi da ima. O čemu je reč ?

Naime, teretno vozilo, marke Mercedes MB 100 d, koje je uredno registrovano kao takvo odjednom biva odbačeno sa tehničkog pregleda i upućeno na institut u Vinču.

Vlasnik kombija je, pošto mu je istekla registracija, kombi šlep službom dovezao u Institut Vinča, gde nastaje haos.

Prvo, na placu gde ćete ući tek pošto vas markiraju portiri, sačekaće vas jedan dalje lik sa papirima u rukama. Omršavi, poluobrijani ... koji će vas prvo pitati "zašto ste došli" ?

Kada kažete da su vas sa tehničkog poslali kod njih na merenje i usaglašavanje "standardizovanje" vozila odnosno usaglašavanje vozila prema proipsima AMSS ... dobićete negativan odgovor!

Prvo, treba da se najavite 7 dana ranije. Gužva je, jer zaista non stop se na šleperima dovoze razni automobili na merenje. Posla imaju preko glave. Baš zbog toga gledajte da ne dođete posle 12 h, jer oni rade do 15 h. Ako kojim slučajem dođete oko 14h, izvređaće vas taj mršavi stručnjak za sve i svašta.

Dalje, moramo da vas obradujemo da postoji rešenje i da ne morate da se svađate sa njima jer će uvek oni biti u pravu. Naime, izgleda da tehnički pregledi nemaju pojma šta rade. Zapravo, ima i onih koji zaista rade profesionalno i znaju i prate novine i ažuriraju bazu podataka.

AMSS naime propisuje toleranciju za kilažu do 75 kg !

To prosto znači da su čoveka maltretirali da se izlaže trošku (šlep služba od Grocke do Vinče i nazad uzima oko 8000 din).

Jednostavno, otišli smo u agenciju na Paliluli koja nam je rekla da možemo bez problema da registrujemo kombi jer ne postoji nikakav problem po pitanju kilaže. Dovoljno je bilo da se sa pločice učita broj šasije, kilaža, nosivost, ukupna masa ... i to je sve. Za dva dana je kombi registrovan.

Pokušali smo da saznamo u AMSS nešto više o tome i dobili smo veoma lep odgovor:

AMSS baza je u fazi izrade. Svi tehnički pregledi trebalo bi da rade po novom zakonu o saobraćajnim propisima i da prate novine. Tolerancija koju propisujemo se mora poštovati. Ukoliko neko vozilo zaista ne ispunjava uslove, mora ići u institut gde će se obaviti potrebna merenja.

Pored instituta u Vinči, ovu vrstu kontrole, merenja i standardizacije radi i AMSS na Zrenjaninskom putu kao i Mašinski fakultet u Beogradu.

Nadamo se da smo vam predočili moguće neprijatnosti kako bi ste bili spremni.

Komentari

Seller's picture Kupujemprodajem.org
Kupujemprodajem.org on 29. Oct 2018
Tehnički pregled se radi i dalje samo jednom godišnje. Na tehničkom pregledu se slika auto, pregleda se kompletno spolja i delimično iznutra. Unutra se proveravaju pojasevi ... itd. Spolja se akcenat stavlja na limariju i noseće delove, spone ... itd. Kočnice moraju biti skoro perfektne da bi auto prošao. Tehnički košta oko 4.000 dinara i cena je ista kod svih.

Dodajte komentar

Morate se prijaviti na svoj nalog da bi ste postavili komentar. Prijavite se
Kupujem prodajem oglasi, kupovina i prodaja preko interneta.
Prodaja i kupovina, oglasi
Kategorije
Nekretnine
Nekretnine prodaja, kupovina, saveti, izgradnja kuće, adaptacija stana
Automobili, vozila
Automobili, vozila, motori, čamci, održavanje, saveti za kupovinu auta. Oprema i novosti.
Kucni ljubimci
Kućni ljubimci: psi, mačke, ptice, golubovi, zečevi ... itd. Pravilna ishrana kućnih ljubimaca, pet šopovi, dresura, lečenje-veterinari.
Iskusni kuvar, recepti
Hrana, korisni saveti i recepti iskusnog kuvara, lična iskustva. Hrono ishrana i njen efekat. Kako pravilna ishrana produžava život ?
Dom, basta, vrt
Uređenje doma, stana, kuće, bašte, vrta. Uradi sam.
Gradjevina i arhitektura
Građevina, arhitektura, građevinski radovi, majstorske usluge. Sve u vezi gradnje kuće, stana, montažnih objekata ... itd.
Lepota i zdravlje
Lepota i zdravlje. Korisni saveti kako produžiti život. Ostanite zdravi, lepi i nasmejani. Recepti za dug život.
Tehnika
Tehnika, bela tehnika, izbor tehničke robe, servis, održavanje, novosti.
Posao
Posao. Kako pronaći dobar posao ili zadržati dobro plaćeni posao ? Zaposlenje u Srbiji, EU ... itd. Nalaženje posla.
Deciji svet
Dečiji svet. Korisni saveti za roditelje i kako pravilno odgajiti decu. Sve faze razvoja deteta. Korisne igračke, zabavne igre, razvoj dece.
Turizam
Novosti iz oblasti turizma. Letovanje, zimovanje, izlet, odmor, aranžmani, apartmani, jeftine karte, smeštaj, pansioni, turističke agencije.
Internet, Web
Internet web, marketing, SEO. IT novosti. Kako kupujem prodajem oglasi rade ?
Racunari, laptopovi, mobilni telefoni
Servis računara, laptopova, tableta, mobilnih telefona i audio-video-tv aparata. Korisni saveti za korisnike računara, laptopova, telefona ... itd.
Razna iskustva
Svaštara online, razna iskustva online, diskusije, zanimljivosti, saveti, predlozi, blog sa iskustvima
Poslednje komentarisano
Kupiti kuću u okolini Beograda se isplati ako imate posao bl...
Kupovina kuće blizu Beograda
Cena materijala je baš skočila. Inflacija je velika. Recimo,...
Koliko košta adaptacija stare ...
Cena paprike na veliko je oko 120 dinara. Ako ne padne na 60...
Recept za najbolji domaći ajva...
iimam hp elite book i mislim da je najbolji laptop i iznad k...
Laptop se ne pali
Xiaomi i Redmi ns popustu kostaju oko 200 eur a bolje je kup...
Saveti za kupovinu mobilnog te...
Živa istina!
Kupovina kuće blizu Beograda
Super blog
Laptop se ne pali
Uglavnom je napajanje problem, ako nije maticna
Laptop se ne pali