Adaptacija stana

Adaptacija stana korak po korak

Gradnja i alati
13. Jun 2020
2356 pregleda
Adaptacija stana

Adaptacija stana, kuće ili poslovnog prostora podrazumeva delimične ili potpune izmene uz poštovanje projekta. Pri tome treba imati u vidu da je često potrebno raditi i rekonstrukciju objekta kako bi se došlo do potpuno ispravne realizacije projekta.

Ako razmišljate o adaptaciji stana onda ste već sigurno mnogo puta kalkulisali koliko bi to koštalo. Cena adaptacije stana je uglavnom presudni faktor kod izbora materijala ali i izvođača. Majstori koji rade adaptaciju stana moraju biti profesionalci. Nema potrebe da naglašavamo da je svaki propust kod adaptacije šamar za vlasnika stana ili kuće. Nije svejdno ako se adaptacija radi korak po korak, uz plan koji je unapred pripremljen ili što bi se reklo u brzini, u žurbi ... samo da se uradi pa šta bude.

MAJSTORI ZA ADAPTACIJU STANA

Najlakše ćemo adaptaciju stana, kuće ili poslovnog prostora predstaviti kroz par najčešćih primera koje u praksi cirkulišu i to uglavnom znaju sve građevinske firme, privatni majstori a takođe je korisno imati u vidu da se adaptacija može raditi i pop principu "uradi sam", što znači da ne morate uvek uzeti zdravo za gotovo sve što pročitate na internetu.

 

Adaptacija stana primeri

 

Primer A.

Stan star 30 godina zahteva adaptaciju, zbog toga što nije ništa uloženo u stan. Jednom su samo zamenjene brave na ulaznim vratima. Stan je takoznava "švapska gradnja" u centru grada. Vremenko plafoni su izdžali sve, nema pukotina na plafonu iako su komšije na vrhu zgrade radili već adaptaciju i hilti je svakodnevno bušio i rušio. Potrebno je najpre srediti zidove koje je delimično oštetila vlaga, bez obzira što su majstori-moleri krečili korektno više puta.

Treba da se pregradni zidovi premeste, stari poruše a novi ozidaju jer sada živi šest-o-člana porodica na 80 kvm a bilo nas je troje u startu.

Prozori drveni se menjaju pvc u boji dveta. Ulazna vrata se ne menjaju jer su sigurna. Parket bi trebalo možda kompletno da se zameni ili da se uradi reparacija parketa ako je moguće.

Terasa se zatvara PVC-om. Potrebno je gletovanje kompletnog stana kao i farbanje-bojenje-krečenje u beloj boji.

Voda i struja ostaju na svom mestu ali bi trebalo sigurno uraditi par korekcija eventualno zbog pristupa kupatilu jer se prave dve spavaće sobe. Takođe struja za spavaće sobice mora biti urađena.

 

Primer B.

Adaptiranje stana koji je poplavljen. Oštećenja posle poplave su sledeća: parket je kompletno potrebno skinuti i zameniti. Hidroizolacija kupatila. Do visine 50 cm svi zidovi bi trebalo da se premažu dvokomponentnim hidroizolacionim premazom. Izmeštanje instalacije od kuhinje i pripajanje uz kupatilo na isti odvod. Takođe, ventilacija ne radi - začepljena je. Postoji ventilacioni otvor - vertikala na dva mesta u stanu. Kompletno skidanje mašinskog maltera i ponovno malterisanje a zatim i gletovanje ili špatulat - masna cokla.

 

Primer C.

Adaptacija potkrovlja. Obzirom da je urađen novi krov - potrebno je da se potkrovni prostor sredi, uradi izolacija - knauf, a zatim i kompletno ključ u ruke adaptira za stanovanje. Struja i voda dovedeni. Pod je betonski pa treba uraditi nivelisanje. Grede bi trebalo da se vide - etno stil. Zidovi su ozidani Ytong-siporeks blokovima 25 cm debljine i postoji fasada 10 cm.

Komentari, iskustva i preporuke

Trenutno nema komentara na ovom blogu

Dodajte komentar

Morate se prijaviti na svoj nalog da bi ste postavili komentar. Prijavite se
Kupujem prodajem oglasi, kupovina i prodaja preko interneta.
Prodaja i kupovina, oglasi
Kategorije
Nekretnine
Nekretnine prodaja, kupovina, saveti, izgradnja kuće, adaptacija stana
Automobili, vozila
Automobili, vozila, motori, čamci, održavanje, saveti za kupovinu auta. Oprema i novosti.
Zdravlje
Zdravlje. Korisni saveti kako produžiti život. Ostanite zdravi, lepi i nasmejani. Recepti za dug život.
Recepti za kuvare i početnike
Narodni moderni kuvar. Najbolji recepti za iskusne kuvare i početnike. Iskustva, saveti, novi trendovi.
Kucni ljubimci
Kućni ljubimci: psi, mačke, ptice, golubovi, zečevi ... itd. Pravilna ishrana kućnih ljubimaca, pet šopovi, dresura, lečenje-veterinari.
Dom i bašta
Uređenje doma, stana, kuće, terase, balkona, vrta, bašte. Uradi sam jeftino i uz pomoć praktičnih saveta.
Gradnja i alati
Gradnja, građevina, arhitektura, građevinski radovi, majstorske usluge. Sve u vezi gradnje kuće, stana, montažnih objekata ... itd.
Tehnika
Tehnika, bela tehnika, izbor tehničke robe, servis, održavanje, novosti.
Posao
Posao. Kako pronaći dobar posao ili zadržati dobro plaćeni posao ? Zaposlenje u Srbiji, EU ... itd. Nalaženje posla.
Deciji svet
Dečiji svet. Korisni saveti za roditelje i kako pravilno odgajiti decu. Sve faze razvoja deteta. Korisne igračke, zabavne igre, razvoj dece.
Turizam
Novosti iz oblasti turizma. Letovanje, zimovanje, izlet, odmor, aranžmani, apartmani, jeftine karte, smeštaj, pansioni, turističke agencije.
Internet, Web
Internet web, marketing, SEO. IT novosti. Kako kupujem prodajem oglasi rade ?
Poljoprivreda i proizvodnja hrane
Poljoprivreda i proizvodnja hrane - Podelite iskustvo iz kategorije poljoprivreda i proizvodnja hrane na našem sajtu. Znanje imanje, agrsaveti, tehnike proizvodnje hrane.
Edukacija
Edukacija - Podelite iskustvo iz kategorije edukacija na našem sajtu. Kursevi, podučavanje, seminari, webinari, online učenje.
Grejanje i hladjenje
Grejanje i hlađenje - Podelite iskustvo iz kategorije grejanje i hlađenje na našem sajtu. Sve o klimi, inverteru, kotolovima.
Racunari, laptopovi, mobilni telefoni
Servis računara, laptopova, tableta, mobilnih telefona i audio-video-tv aparata. Korisni saveti za korisnike računara, laptopova, telefona ... itd.
Razna iskustva
Svaštara online, razna iskustva online, diskusije, zanimljivosti, saveti, predlozi, blog sa iskustvima
Pelagićev Narodni učitelj
Vasa Pelagić - Originalni tekstovi iz knjige Pelagićev "Narodni učitelj". Pazite se prevare na internetu gde god vidite "narodna medicina" online prodavnica. Ne sme se prodavati lek preko interneta !
Lepota i nega
Lepota i nega - Podelite iskustvo iz kategorije lepota i nega na našem sajtu.
Odeća i obuća
Odeća i obuća - Podelite iskustvo iz kategorije odeća i obuća na našem sajtu. Gde kupiti najbolju garderobu, patike, cipele, venčanice.
Sport
Sport - Podelite iskustvo iz kategorije sport na našem sajtu. Sportske vesti, iskustva sa sportskom opremom.
Poslednje komentarisano
Predivno more, preporuka za letovanje u Tunisu! Švedski sto,...
Tunis
Topla voda, toplo more, relaksacija i uživanje u Tunisu je d...
Tunis
Isproban lek za kašalj u kombinaciji crna rotkva+med = pomaž...
Kašalj (Tussis)
Inhaliranje čajem od bosiljka kao i sam čaj od bosiljka vrlo...
Sinusi, upala sinusa, lečenje ...
Cena sa taksama, sve ukupno košta mnogo manje nego za letova...
Tunis
Tunis je jako lep za letovanje. Izvorna, prirodna Afrika, be...
Tunis
Tunis letovanje 2024 ... predlog i preporuka ali zaista ! Mo...
Tunis
Da li ce biti popusta i jeftinije cene na sajmu turizma u Be...
Tunis